Döb­be­ne­tes di­é­tás étel ké­szült! A ká­posz­ta­ro­po­gós­tól le­hi­dalsz!
2016-07-22 13:27:18
Di­é­tás, gyors és finom! Kell ennél több?

Di­é­tás, gyors és finom! Kell ennél több? Ké­szíts végre va­lami új­don­sá­got a meg­szo­kott éte­le­i­den kívül!
A káposzta fehérjében gazdag, többek között tele van C, B1 , B2 , B6 , E, K, és U-vitaminnal, rengeteg káliumot és magnéziumot is tartalmaz.

Kutatások bizonyítják, hogy a káposzta leve kiváló antioxidáns és vércukorszint csökkentő, ezáltal segít megelőzni és kezelni a cukorbetegséget. Sőt

"egyes vélemények szerint bizonyos esetekben a már kialakult rákot is képes gyógyítani."

Sajnos a káposztában rejlő jótékony hatásokat nem igazán használjuk ki, pedig nyáron itt a nagy alkalom, amikor legmagasabb a vitamintartalma e zöldségnek!
Készíts belőle káposztaropogóst!

Egy finom leves után főfogásnak, vagy esetleg az esti beszélgetések mellé egy könnyű mártogatóssal is pazar! Nagy előnye a receptnek, hogy nem tartalmaz lisztet!

Ha diétás morzsát használsz, még fogyókúra alatt is bátran eheted! Mivel a káposztát előfőzöd, így csak pár percig tart a sütési folyamat, így garantáltan nem fog tocsogni az olajban a bundás finomság!
Eközben a címlapon

Hozzávalók: 1 fej kisméretű friss káposzta (1 kg) 3 tojás diétás prézli (Update1 Mester Morzsa) só bors (ízlés szerint) olaj a sütéshez Így készítsd: 1. Vágd a káposztát vékony cikkekre. Fontos, hogy a torzsája megmaradjon, mert az fogja össze a leveleket!

2. Ezután 5 percre tedd a káposztát lobogó, forró vízbe. 3. Verd fel a tojásokat, és ízesítsd kedvedre. 4. Csöpögtesd le a káposztát és panírozd: forgasd a darabokat tojásba, majd a morzsába.

5. Süsd a szeletek mindkét oldalát aranybarnára forró olajban. Joghurtos, enyhén fűszeres öntettel tálald!

Fantasztikus üde, ropogós finomság a végeredmény! Friss, nyári ízzel, isteni finom!

Jó étvágyat hozzá!